FÖ Bygg, medarbetare bär virke

Miljonprogrammet

Vi bygger om det gamla miljonprogrammet
till det moderna miljöprogrammet.

Av miljonprogrammets 650 000 lägenheter är drygt hälften i akut behov av renovering. Arbete med förnyelse av äldre bostadskomplex är en av våra verkliga spetskompetenser. 

ByggConstruct och FÖ Bygg har arbetat i ett flertal projekt med att rusta både enstaka bostadshus och hela bostadsområden. Nu inleder vi ett stort projekt för Västerås kommunala bostadsbolag Mimer. Under de kommande fyra åren ska stora renoveringar göras i beståndet. Avtalet har ett beräknat takvärde på 960 miljoner kronor. Vi har även ett fyrårigt ramavtal med Salas kommunala bostadsbolag Salabostäder gällande förnyelse av bostäder i miljonprogrammet

Lönsam energieffektivisering

Centralt i upprustningen av de gamla flerfamiljsbyggnaderna är att minska energiförbrukningen. Energieffektivisering är inte bara bra för miljön, det kan även bli en riktigt lönsam investering. Att energiförbrukningen kan minskas med upp till 30-40% är inte en omöjlighet. Av det gamla miljonprogrammet blir det nya miljöprogrammet.

Erfarenhet av förnyelse av miljonprogrammet

Tillsammans ByggConstruct har vi på FÖ Bygg stor erfarenhet av förnyelse av miljonprogrammet i utökad samverkan (partnering). Det handlar både om totalentreprenader från tidigt skede (inklusive framtagning av ramhandlingar), till utförandeentreprenader. Vi har stor erfarenhet och avtal med Uppsalahem, SigtunaHem, Enköpingshyresbostäder, Salabostäder och nu även Mimer AB i Västerås. Vi har även arbetat med privata aktörer som Rikshem, Riksbyggen, HSB och olika stiftelser och större Bostadsrättsföreningar (SUSbo, Östgöta Nation).

Kontakta oss!

Vill du veta mer om ByggConstructs och FÖ Byggs upprustning av miljonprogrammets bostäder, kontakta oss.